Home>Nationale Isolatieweken

Nationale Isolatieweken

Helaas, de website van de Nationale Isolatieweken is niet meer actief. Wil je aan de slag met isolatie of andere manieren om zelf je huis te verduurzamen? Dan helpt Doe het zelf. Doe het duurzaam! je graag op weg.

Ben je op zoek naar simpele maatregelen om energie en water te besparen? Of wil je zelf je vloer, dak of muur isoleren? Op deze website vind je tips voor een goede voorbereiding en praktische kluswijzers en klusvideo’s. De kluswijzers zijn in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal samengesteld. Zo weet je zeker dat je de klus goed en veilig uitvoert. Natuurlijk kun je voor tips en advies ook terecht bij een bouwmarkt bij jou in de buurt.

Wil je meer weten over de financiering van de verduurzaming van je huis? Met onze financierings-wijzer ontdek je wat er in jouw situatie mogelijk is.

De voordelen van isolatie

Vloerisolatie

Vloerisolatie is in de meeste gevallen vrij snel gebeurt en je ervaart direct de voordelen. Je hebt warmere voeten en minder last van tocht en vocht in huis. Ook verbruik je minder energie omdat je via de vloer geen warmte verliest naar de kruipruimte of bodem onder je huis.

Een houten vloer of betonvloer kun je zelf isoleren vanuit de kruipruimte. In onze kluswijzer lees je waar je op moet letten en hoe je klus stap-voor-stap uitvoert.

Dakisolatie

Een dak zonder isolatie is een van de grootste energieverspillers in huis. Een dak met matige isolatie verbeteren naar (zeer) goede isolatie is ook de moeite. Met dakisolatie bespaar je flink op je energieverbruik en woon je warmer in de winter en koeler in de zomer.

Je kunt een schuin dak zelf aan de binnenzijde isoleren. Gebruik je de zolder niet of kun je deze afsluiten met een deur of luik? Dan kun je ook alleen de zoldervloer isoleren.

Wandisolatie

Als je de buitenmuren van je huis isoleert, houdt je huis de warmte beter vast. Het voelt hierdoor in huis comfortabeler aan en je bespaart op je energierekening.

Laat het aanbrengen van spouwmuurisolatie over aan een professioneel bedrijf. Heb je een enkelsteens muur of wil je de bestaande spouwmuurisolatie verder verbeteren? Dan kun je zelf isolerende voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen om de muren te isoleren. In onze kluswijzer lees je hoe je dit doet.